ilovebarcelona.se BARCELONA FAKTA BARCELONA GUIDE BARCELONA MUSEUM SÖK HOTELL I BARCELONA
Hem - ilovebarcelona.se
HEM
TRANSFER FLYGPLATS
FOTBOLLSBILJETTER
  FC Barcelona
FORMEL1
BARCELONA RABATTKORT
  Barcelona Card
  Barcelona Card Express
  Barcelona Transport Pass
  Barcelona ARTicket
  Barcelona Pass
  iVenture Card Barcelona
 
iVenture - Rabattkort flertalet olika attraktioner, bla Sagrada Familia.
BARCELONA FAKTA
  Fakta
  Flygplatstransfer
  Ta dig runt / lokaltrafik
  Top 6 saker i Barcelona
  Upptäck Barcelona
  Boka flygbiljetter
HYR EGEN BIL
NÖJEN
  Konserter
  Fotboll
  Casino Barcelona
  Nattklubbar
BARCELONA GUIDE
  Casa Batllo
  Edifici Forum
  Palau Güell
  Parc Güell
  Ramblas
  Sagrada Familia
  Santa Maria del Mar
  La Pedrera / Casa Mila
  Linbana/Montjuïc
  Utanför Barcelona
  Port Aventura Nöjespark
  La Roca Village/Outlet
  Montserrat
BILJETTER SIGHTSEEING
  Blandad sightseeing
  Sagrada Familia
  FC Barcelona Stadium Tour
  Stadsvandringar
  Vinresor
  Tapasturer
BARER & KLUBBAR
  Sportbarer
RESTAURANGER
SHOPPING
MUSEUM
MUSEUM PASS
HOTELL
  Barcelona hotell
  Vandrarhem
  Bed & Breakfast
  Lägenheter
STRÄNDER
PARKER
Lokalisera dig i Barcelona med Google Maps. Klicka här!
Boka weekend till Barcelona med sembo
Boka sightseeing och rundturer i Barcelona här!
 
Söker du en dejt?
Hitta kärleken här!
 
Barcelona FC Spanien

Jul i Barcelona 2017

Spanjorer och katalaner firar julen den 25 december. (El diá de Navidad eller el diá de Nadal). Det firas med en jullunch med familjen. Den stora högtiden firas faktiskt den 5: e och 6: e Januari när de tre Kungarna (Tres Reis Mags) anländer med en massa presenter till barnen. Stort fokus under julen är också julkrubban.


Jul i BarcelonaDet finns många olika julmarknader, gigantiska julgranar och god mat och fint pyntade skyltfönster i de stora varuhusen.

Julen är riktigt mysig i Barcelona. Den stora julshoppingen börjar med Black Friday den 25 nov. Det är själva kickoffen för julhandeln i Barcelona.

Nyår firas med in med fyrverkeri vid Magic Fountain nära Plaza Espana.

Här presenterar vi lite av allt du kan uppleva i Barcelona under Jul och Nyår.
Boka gärna en tur och upplev Barcelona med en guide.

Julgranen vid "Portal del Ángel" - Placa Catalunya

Slutet av november - 6 jan 2018

Den största julgranen i Barcelona är den vid "Portal del Ángel". Gatorna är också fint upplysta.


Adress: Portal del Angel (Plaza del Catalunya)

Christmas Tree Placa Catalunya

 

Barcelona Shoppin Passeig de Gracia

Barcelona Shopping Night på Passeig de Gracia

30 Nov - 2017 (kl 20.00 - 01.00)
Flertalet affärer, restauranger, hotell m.m har extra öppet denna natt och det händer saker runt omkring Passeig de Gracia och närliggande gator.

Övrigt kring jul shopping: Barcelona har extra julhandeln under dagarna i december. Butiker kan själva välja om de vill vara öppet på helgdagar och söndagar i december. Många butiker i centrum och köpcentra i Barcelona kommer att vara öppet på helgdagar och söndagar i december. Vissa butiker kommer att vara öppen hela dagen den 24 December och en del bara halva dagen den 24 december. De flesta butiker håller dock stängt på juldagen 25 december och Annandag jul 26 december.Biljetter till Julupplevelser i Barcelona
Barcelona Christmas Market Tour Christmas Meal Cooking Barcelona Chocolate and Sweets Tour Barcelona
En "lokal" jul i Barcelona
2 tim. (1 dec - 6 jan, 2018)
Boka en 2 timmars tur och bestäm själv ihop med din lokla guide vad du vill upptäcka i staden. Besök stället som du har läst om men få har upptäckt. Du skickar in dina önskemål för att guiden skall kunna förbereda sig.
Christmas Meal Cooking Class in Barcelona
Ca 2,5 tim (Nov - Dec) mat inkl i priset
Du väljer lunch eller middag
Detta är en hands-on 2,5-timmars matlagnings upplevelse där du kommer att förbereda en traditionell julmeny. Aktiviteten kommer att äga rum i ett fullt i stadsdelen Gracia. Efter matlagning, kommer du sitta ner och njuta av en läcker måltid med traditionella rätter som lokalbefolkningen äter i Barcelona under julen.
Barcelona Chocolate and Sweets Walking Tour
Ca 2, 5 tim
Du besöker olika konditorier och kafeer med din lokala guide. Utforska Barcelonas främsta söta platser, i gotiska
och El Born kvarter och njut av sex olika provningar av olika spanska godsaker, såsom "ensaimadas, melindros" och "churros'. Gruppen är begränsad till 15 personer.
Boka Barcelona lokal guidad tur » Boka Christmas Meal Cooking in Barcelona » Boka Barcelona Chocolate and Sweets Tour med guide »


Vi tipsar om julaktiviteter i Barcelona!
Julbelysning Barcelona Julbelysning i Barcelona (les llums de Nadal)
Slutet av nov 2017 (24 nov) - 6 jan 2018

Runt slutet av november börjar igångsättande av julbelysningen av borgmästaren i Barcelona. De spänner över en total sträcka av 85 km som kommer att ge staden ett gyllende lyster.
Det kommer att vara ljus på Las Ramblas, Placa Sant Jaume, Hotel Majestic, Portal del Angel, Mercat de Sant Antoni, La Plaza Espana, Passeig de Gracia m.m Många julgranan är även uppsatta utanför kända sevärdheter som tex en julgran framför Place de Saint Jaume, Sagrada Familia, Corte Ingles (ljusshow) etc.
Fontän Montjuic i Barcelona

Magisk Fontän - Montjuic - vatten och musikshow
1 nov - 6 jan 2018 - kl 19.00 - 20.30

Dessa musikshower med matchande ljusspel startade redan 1980 i Barcelona. Det är ett stort event även för de lokala medborgarna. Fontänen spelar hela året men under julen blir det speciella tider och speciella shower. Det spelas en show var 15 minut.

Adress: Pl Charles Buígas 1
Metro: Espanya

Torre Agbar Barcelona Torre Agbar
under hela december 2017 kl 18.00 - 23.00

Under hela december kan ni se ett speciellt spel på tornet. Torre Agbar byggdes 2005 och innehåller kontorsplatser. Med sina 33 våningar är det ett känd landmärke i Barcelona. Tornet har en massa ledlampor över hela byggnaden som ger ett fantastiskt ljus.

Adress: Avinguda Diagonal 225 (Poblenou)
Julkrubba Barcelona Julkrubba

Vill du titta på en stor julkrubba, ta dig till Plaça Sant Jaume. Varje år ställs det upp en julkrubba i nytt utseende varje år. Var beredd att ibland kan du behöva ställa dig i kö för att få gå förbi eller in i julkrubban och titta på Jesus i krubban.Dias de los Santos Inocentes Día de los Santos Inocentes" or "Holy Innocents.
28 december 2017

Denna dagen kan jämföras med vår 1 april när man lurar någon. Dagen har en historia från Matteusevangeliet där Herodes beordrade att alla barn under 2 år i Betlehem skulle dödas eftersom han var rädd att barnet Jesus var den nyfödda judarnas konung. Jesusbarnet visade sig senare vara i Egypten med Maria och Josef så Herodes hade blivit lurad. Denna dag blev en dag att lura sina vänner. Man kan se artiklar i tidningen som lurar folk etc.
La Misa Del Gallo Midnatssmässa Midnattssmässa (La Misa Del Gallo)
24 december 2017

Midnight Mässan firas på julafton i Barcelona. Förr trodde man att den enda gången en tupp gol var vid Jesus födelse vid midnatt. Därav
namnet "La Misa Del Gallo". Du kan tex gå till Santa Maria del Mar kyrkan där det hålls midnattsmässa.

Adress: Plaça de Santa Maria, 1
Tre Kungarna Parad Los Reyes Magos

Los Reyes Magos - De tre kungarnas parad
5 jan-6 jan, 2018

Den 5 januari arrangeras en stor parad med de tre kungarna Gaspar, Melchor och Baltasar. Barnen har skrivit till kungarna och lämnar denna dagen sin önskelista. Dagen efter den 6 januari tittar de i sina skor om de har fått några presenter från kungarna. Paraden pågår i några timmar. Flertalet artister i kostymer, usik, dans och så klart godisregn. Det brukar vara en hel del folk som samlas vid denna parad.

Kvällen börjar den 5 Jan runt kl 16:30 på Moll de la Fusta. Där kommer det att bli underhållning för de små som inväntgar ankomsten av Kungarna och hans medhjälpare ombord på skonaren Santa Eulàlia. Efter den traditionella välkomstceremonin av borgmästaren tågar de iväg runt stadens gator. Runt kl 17.10 är de i Ciutadella Park och runt kl 18.00 startar Paraden med Kungarna och slutar sin rutt på 21:00 i Avinguda Maria Cristina.

Julmarknader i Barcelona!

Julmarknader


I Bacelona finns det flera olika julmarknader på olika ställen. Nedan hittar du ett urval:

Julmarknad BarcelonaLa Fira de Santa L´lucia Julmarknad
24 nov - 23 dec 2017
La Fira de Santa Llúcia är Barcelonas äldsta och mest populära julmarknad. Händelsen äger rum i de gotiska kvarteren i staden, framför katedralen la Avenida de la Catedral.. Den tidigaste julmarknaden på detta område skedde år 1786, vilket gör 2016 230: e årsdagen av denna tradition. Julmarknaden inrättades för att fira högtiden Santa Llúcia den 13 december, men det har nu blivit en mycket större händelse som löper över 3 veckor. Det finns ca 250 olika stånd som säljer julsaker.

Öppet varje dag från 10:30 till 08:30, och fram till 21:30 på helgerna.

Adress: Avinguda de la Catedral
Santa Llucia

Placa de Pi Julmarkand (året om)
öppet året runt
Marknaden har öppet året om på helgerna och under julen blir den alltid lite speciellt. Här kan du handla te, kryddor, olivolja, ostar marmelad och andra lokalproducerade produkter.

Adress: Plaça de Sant Josep Oriol i Pi (brevid kyrkan: Santa Maria del Pi)

Sagrada Familia Julmarknad
29 nov - 23 dec 2017
Traditionell julmarknad med cirka 120 bås på La Sagrada Familia i området Eixample i Barcelona. Under två lördagar kommer jultomten att samla in brev från barnen och dela ut ballonger och kakor. Några dagar innan julafton kan barnen fotas med jultomten (21 & 22 dec)

Adress: Sagrada Familia

Fira de Nadal de Sants
I slutet av dec 2017- 6 Jan 2018
Julmarknaden Fira de Nadal framför Sagrada Familia är mindre än Fira de Santa Llúcia. Den fokuserar också på byggmaterial för krubbor, men du hittar även godis, ljus och andra varor för julen. Julscenen framför den ståtliga Sagrada Familia burkar vara imponerande.

Adress: Framför Sagrada Familia

La Ciutat dels Somnis
27 - 30 dec - 2017
Barn Festival är ett trevligt inslag i julen i Barcelona. Barnen kan testa på olika sportaktiviteter som fotboll, klättring, skridskor m.m. Barnen kan också testa på att skapa olika saker inom hantverk m.m. Kul för hela familjen.

Adress: Av. Reina María Cristina s/n 08004
Hemsida: Festival dels Somnis

La feria de Reyes de la Gran Via
19 dec 2017 - 6 Jan 2018 (kl 11.00 - 22.00)
Detta är en av Barcelonas största jul och nyårs gatumarknader för leksaker. Den har cirka 300 marknadsstånd , mestadels leksaker, men även andra traditionella "Reyes" gåvor som "carbon de azucar" (godis.)

Adress: Gran Via
Hemsida

Fira de Consum Responsable
17 dec 2017 - 31 dec 2017
Här erbjuds produkter, tjänster och aktiviteter av föreningar och företag för att främja lokala produkter och konsumtion. Denna marknad sker i samband med Placa de Catalunya julmarknad på samma ställe.

Adress: Placa de Catalunya

Mercat de Nadal de Pedralbes
slutet av nov 2017
Brukar vara en dags Julmarknad på Pedralbes kloster, brukar spelas julsånger och du kan även gå ett guidad besök i klostret.

Adress: Baixada del Monestir, 9 (Les Corts), Plaça Monestir de Pedralbes

Boka delad flygplatstransfer till ditt hotell i Barcelona.


Nyår i Barcelona

Nyår - vid Magic Fountain nära Plaza Espana.

Magic Fountain Plaza Espana 31 dec 2017 (kl 23.30 - 00.15)
Börjar redan på dagen runt kl 11.00 med olika arrangemang.

Firandet kommer att bestå av en huvudscen med två stora skärmar för nedräkningen och sedan en fyrverkeri vid midnatt. Evenemanget kommer att innehålla konserter, musik, fyrverkerier och Magic fontän ljus och vatten display.

Nyårsfirandet är öppet för alla. Ta dig dit i god tid innan eventet. Ni kan så klart se fyrverkerierna från långt håll. När klockan slår tolv, hörs en serie av klockor ringer 12 gånger. För att få lycka i det nya året är det brukligt att äta en druva för varje ringning på klockan.

Självklart firar de även nyår på andra ställen i stan. Vid Las Ramblas och Placa Catalunya firas det också.

Adress: Fontänen ligger under Palau Nacional i Montjuïc berget och nära Plaça d'Espanya och Poble Espanyol de Barcelona.


Biljetter Nyårsfirande i Barcelona med middag och Flamenco show.
Paris Nyårsfirande New Year's Eve Dinner and Flamenco Show in Barcelona
31 dec 2017

Upplev ett nyår du kommer minnas för hela livet!

Ni tillbringar kvällen Palacio del Flamenco med middag och flamencoshow. Ni njuter av god mat och dryck och inväntar det nya året. Ni skålar in det nya året och dansar till kl 03.00. Ingår 4 drinkar gratis.

Gå inte miste om denna unika händelse, en upplevelse ni kommer minnas.
Boka biljetter till New Year´s Eve Dinner and Flamenco Show in Barcelona »

 
Jul i Barcelona

Jul - Smått och gott

Caganer: Den Caganer är en speciell utsstyrsel av den julkrubba som du bara se i Katalonien. Det är en katalansk man som bär på traditionella katalanska kläder. Han sitter på huk med byxorna runt hans vrister och sitter på toaletten och gör sina behov. Detta kan tyckas märkligt, men det är tradition från 1800 talet. Hans behov ses som ett tecken på lycka som befruktar jorden och ger en god skörd för det kommande året.

Caga Tio, CaganerCaga Tío: En annan figur som dyker upp under julen är "Caga Tío". Han kommer den 8 december. Det är en liten figur med en glatt leende som bär på den traditionella röda katalanska hatt. Varje dag mellan 8 december och julafton letar barnen efter Caga Tío. De lägger en filt över honom och matar honom för att han skall bli tjock och snäll och sedan skall han "bajsa" ut godissaker på julafton.

På julafton får barnen en pinne att slå honom med och sedan skall godisen ramla ut. Under tiden sjunger de en speciell låt.

Öppetider i Barcelona: På juldagen (25 dec) och Boxing Day (26 dec) är affärerna stängda. Restaurangerna är öppna men ett tips är att boka i god tid. Några museum kan vara stängda på juldagen - kolla resp hemsida.

God Jul! Feliz Navidad (spanska) och på katalanska "Bon Nadal".
Källa / Bilder: wikipedia. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i program.
 
Cityweekend Barcelona - boka hos sembo
BARCELONA:


BARCELONA FAKTA BARCELONA HOTELL BARCELONA KLUBBAR Ramblas
BARCELONA MUSEUM BARCELONA FOTBOLL BARCELONA RESTAURANGER Sagrada Familia
BARCELONA SHOPPING BARCELONA PARKER BARCELONA GUIDE Santa Maria del Mar
BARCELONA SIGHTSEEING BARCELONA STRÄNDER Casa Batlló La Pedrera

I Love the World - boka hotell och vandrarhem i hela världen!
English